Blog za tapete

Dobrodošli u našu internet trgovinu i veleprodaju. Naša ponuda je široka i možete naći sve za poboljšanje vaših zidova. Nudimo moderne tapete za zid. Kako biste si olakšali rad lijepljenja, pronaći ćete i alate za postavljanje tapeta i ljepila. Želite li znati kako se gradi san? Poželjno je izum i ne bojati se koristiti u interijeru tapetu. Bit će savršeno. Također pogledajte RASCH konfigurator tapeta ili poveznicu izravno na web stranicaicu RASCH proizvođača i AS Creation konfigurator.


TAPETE ZA ZID


Nudimo moderne tapete, klasične tapete, dizajnerske i dječje tapete koje su idealno sredstvo za uljepšavanje privatnih i javnih interijera. Kroz eShop osim modernih tapeta, klasičnih tapeta, dječjih tapeta nudimo i zidne naljepnice, fototapete, postere, dječje ukrase i druge samoljepljive dekoracije za stan. Cijeli eShop je dizajniran da Vam ponudi jednostavan i jasan izbor najboljeg što proizvođači imaju u svakoj liniji proizvoda. Trudimo se da naše cijene budu najpristupačnije na tržištu. Prije lijepljenja tapeta podlogu uvijek temeljno impregnirajte.


Tapete Tropical House


Što su tapete

 

Tapete su prepoznatljiv dekorativni element koji mijenja i upotpunjuje prostorije i njihov stil. Bit tapeta je njen uzorak, utiskivanje, boje i materijal. Ako razumijemo kako raditi s uzorkom u prostoru, proširit će se naše kreativne sposobnosti. Danas su tapete sastavni dio svakog interijera, ne samo u domu, već i u uredima, trgovinama i javnim prostorima. Tapete se najčešće u pakiranju u rolama dimenzija 53 cm x 10,05 m. Za postavljanje tapeta na zid potrebno je koristiti kvalitetna posebna ljepila za tapete. Ponudu ljepila možete pronaći u našem eShop-u. Pozadine se mogu podijeliti prema reljefu: glatke tapete s uzorkom ili teksturom. Najčešće proizvedene tapete su flis (netkane) tapete. Dalje se susrećemo i s vinilnim, papirnatim i satenskim (tekstilnim) tapetama. Zadani materijal određuje svojstva i kvalitetu tapeta, a time i njegovu moguću upotrebu.


Tapete zidove

 

Vrste i korištenje tapeta


Današnje najprodavanije tapete su flis tapete. Sastoji se uglavnom od pulpe i tekstilnih vlakana, koja su spojena vezivom. To tapetama daje potrebnu kvalitetu i svojstva. Tapetu karakterizira visoka propusnost zraka i vodene pare, tj. tapeta diše sa prostorijom. Ujedno je izvrstan toplinski i zvučni izolator. Ali glavna prednost flis tapeta je jednostavno lijepljenje, što se zove tzv. suho lijepljenje. Ljepilo više ne moramo nanositi na samu tapetu, već izravno na zid, bilo valjkom ili četkom. Također ćete pronaći potrebne alate u našem eShop-u. Ovakav način lijepljenja je puno čišći, precizniji i ne zahtijeva toliko radnog prostora. Tapete od flis materijala lijepe se na takozvani rub, tako da postižemo za tapete s uzorkom neprekinuti kontinuitet uzorka. Druga kategorija su vinilne tapete, koje se lijepe na stari način. Ljepilo se stoga nanosi izravno na poleđinu tapete, ostavlja da se namače potrebno vrijeme i zatim se postavlja na zid. Ova tapeta ima vrlo kvalitetnu površinu. Takve se tapete najčešće koriste u kuhinjama, hodnicima, kupaonicama ili čak vikendicama. Ukratko, gdje god je više opterećenja i habanja tapeta. Ali ne postoji takav odabir uzorka i boja kao kod flis tapeta. Posljednja skupina su papirnate tapete. Njihova prednost je niska cijena, ali nedostatak je ograničeni popis uzoraka.


3D Tapete graues Grafik-Muster mit Betonoptik – Grau


Povijest tapeta


Podrijetlo tapeta nalazimo u dvjestotinjak godina prije Krista u staroj Kini. Odatle se tapeta proširila na arapski svijet i krajem dvanaestog stoljeća u Europu. Najveća ekspanzija tapeta događa se u renesansi, osobito u Veneciji i Firenci. Prekretnica je bio izum cilindričnog sita oko 1830. godine, koje je omogućilo proizvodnju beskonačnog papira.

Glavni proizvođači tapeta u to vrijeme bili su Engleska i Francuska. Postupno su tapete iz palača i dvoraca također stigle do građanskih kuća i postupno postale popularne. Današnje trendove postavljaju Europa i Sjeverna Amerika. No, veliki je interes iz Rusije i arapskog svijeta.


Blaue Tapete mit Kirschblüten Muster im Japan Stil


Fototapete


Zidne fototapete se vraćaju na glas. Izbor uzoraka više nije ograničen samo na palme i more. Danas traženi uzorci su makro povećanja i apstraktni uzorci. Zidna fototapeta se ističe u prikazu boja i mogućnostima tiska velikog formata. Zidne slike sastoje se od nekoliko dijelova znog jednostavnijeg lijepljenja. Svaki proizvođač daje relativno detaljan opis lijepljenja fototapete, tako da se svatko može zalijepiti fototapetu. No, uvijek se preporuča lijepljenje tapeta i fototapeta u dvije osobe.

Prije lijepljenja fototapeta podlogu uvijek temeljno impregnirajte.Želite li doista svoj interijer učiniti posebnim? Onda je uzimanje tapeta na zid dobar izbor. Neposredno prije nego što pogledate nevjerojatno široku ponudu boja, uzoraka i materijala, dobro je razmisliti o nekoliko stvari.


Mjesto za tapetu

 

Prvo odredite za koju prostoriju tražite tapetu. Jasno je da će tapeta u dnevnoj sobi imati potpuno drugačiji izgled od one koja će ukrasiti dječju sobu. Određivanje vaše sobe također će vas voditi u odabiru najprikladnijeg materijala za tapete. Ako trebate tapete za kuhinju ili kupaonicu, najbolje rješenje su vinil tapete koje su otporne na vodu, paru, habanje i temperaturu te se mogu prati. Za druge sobe možete kupiti flis tapete. U dječjoj sobi, gdje postoji mogućnost da dijete oboji ili uništi tapete, bolje su perive vinil tapete, a nisu loš izbor ni jeftine papirnate tapete. Kupujete li tapete za nekog drugog, na primjer kao poklon, vodite računa o njegovoj dobi. Uglavnom, mladi preferiraju veću ekstravaganciju, odnosno upečatljivije boje i uzorke, dok su starija generacija više za jednobojne i konzervativnije uzorke.


Veličina sobe


Prilikom odabira tapeta za zid, vodite računa o karakteristikama prostorije. Prije svega njegova veličina. Za mali prostor preporučuju se tapete u svijetlim i svijetlim bojama koje će optički povećati i proširiti prostor. Naprotiv, za velike prostorije si lako možete priuštiti tapete tamnije nijanse, dobar izbor je tamnocrvena ili bordo. Ako trebate da soba izgleda niže i šire, odaberite tapete s horizontalnim uzorcima. S druge stranicae, tapete s okomitim uzorcima učinit će da soba izgleda viša.

 

tapeta--rasch-480016--salsa--0-53-x-10-05-m


Boja namještaja i zidova

 

Vrlo važan čimbenik je sastav boja u sobi. Točnije, koje je boje pod/tepih, prozori i vrata, namještaj i u slučaju da ne želite postavljati tapete na sve zidove (što nije preporučljivo) i koje su boje ostali zidovi. Određivanje ukupne svjetline ili tame prostorije značajno utječe količina sunčeve svjetlosti, odnosno koliko prozora ima u prostoriji, koliko su veliki, na kojim su zidovima, odnosno gdje svjetlost najviše pada. Logično je da, na primjer, soba s tamnim namještajem i podom koji ima samo jedan prozor treba svijetle tapete. Što se tiče uzoraka, istina je da mali uzorci svijetle boje proširuju prostor, dok ga krupni tamni uzorci sužavaju. Kada je riječ o svjetlu, imajte na umu da tapeta izgleda drugačije na dnevnom svjetlu i ispod umjetnom rasvjetom. Kako biste bili zadovoljni tapetom u oba slučaja osvjetljenja, preporučamo da koristite našu uslugu i naručite uzorak tapeta kod kuće - poslat ćemo vam ga besplatno (više možete saznati ovdje).


381765_1_tapeta_dream_flowery


Umjerenost iznad svega


Sigurno znate poslovicu da svega s mjerom. A to je dvostruko točno kod opremanja interijera. Ako u sobi imate vrlo upečatljiv namještaj, pod/tepih i druge dodatke, odaberite tapete umjerenijeg izgleda. Ako vam treba nešto što će uljepšati vašu dosadnu sobu bijelim namještajem i tepihom, onda su to moderne tapete hrabrih boja i uzoraka. Ali kod vrlo dominantne tapete obratite pozornost na boju dodataka. Ako ih ne želite samo u nijansama bijele, krem ​​ili sive, možete odabrati svijetle nijanse jedne prepoznatljive boje iz uzorka tapeta. Također odaberite uzorak tapeta ovisno o tome hoće li na zidu visjeti slika ili fotografija. Čak i najzanimljivije tapete izgledat će loše kada se kombiniraju. I savjet za kraj. Prilikom odabira tapete, pokušajte se ne usredotočiti samo na sobu. Najbolje je da cijeli interijer stana ili kuće ima svoj objedinjujući duh.


tapeta-za-zid-rasch-560664--barbara-home-iii--0-53-x-10-05-m


Ljepilo i drugi alati

 

U trenutku kada ste već odabrali, samo naručite. Ne zaboravite još jednu važnu stvar. Izračunajte koliko će vam točno rola tapeta trebati. Kako to učiniti? Prvo, možete koristiti naš konfigurator za izračunavanje količine tapeta. Ili možete izmjeriti duljinu i visinu svakog zida, a zatim duljinu i širinu tapeta. U svakom slučaju bolje kupiti jednu dodatnu rolu. Možete ga iskoristiti ako ne uspijete zalijepiti tapete ili može biti prikladan za eventualne popravke u budućnosti. U sljedećoj kupnji više ne mora biti ista serija tapeta. Druga stvar koju treba imati na umu je kupnja odgovarajućeg ljepila i drugih pomagala za tapetiranje.


Oživite svoj dom s tapetama Salsa


Kolekcija tapeta Salsa fashion and lifestyle brenda, realizirana je u suradnji s njemačkom tvrtkom Rasch. Prati nas na cijelom putu i ponovno nam omogućuje da pronađemo iznenađujuće obrate u svakom godišnjem dobu. Svježe boje i veseli moderni uzorci stvaraju poseban šarm cijele kolekcije. Što kažete na flis tapete Salsa? Da li Vam se sviđaju?


 
 

Tapete za zid Cuba u znaku RETRO


Proljeće u gradu


Kako to izgleda kada se u gradu probudi proljeće? Zrak je svjež, a konture čiste. Nježni tragovi lišća prodiru kroz zidove i oživljavaju ih. Krhke vitice između jako iscrtanih linija izgledaju kao prvi znakovi proljeća i vraćaju u zimi umorne sobe optimističan ugođaj.

                    ... tapeta za zid u znaku proljeća

 
 

Duboko ljeto

 

Dan u jezera. Jarka sunčeva svjetlost. Sjajna toplina i vrijeme za kupanje da se malo rashladimo. Šarene vodene boje u tapetama "Deep Summer" popraćeni su osvježavajućim apstraktnim motivima mente i ružičaste boje. Čujete li kako voda šušti kad udarite o kamene oblutke na obali?


                      .... tapeta za zid u znaku ljeta

 

Umjetnička jesen

 

Ručni rad se vratio u modu. Dolazi vrijeme kada nas noć počinje sve više privlačiti i navodi nas na umjetnost i obrt. Nježni lančići od bisera koji nalikuju na ručno pletenom tepihu, skladno su spušteni sa zida i stvaraju ugodnu atmosferu u sobi. Sjajni tonovi limun žute i grimizno crvene boje daju tapetama moderan izgled.


                 ... tapeta za zid u znaku jeseni

 
 

Zimska poezija


Nježna čipka iz nove kolekcije "Winter Poetry" krhka je i meka poput snježnih kristala. Romantičan izgled tkanine donosi nostalgične osjećaje. Vrijeme je za pregledavanje starih albuma i spomen obilježja. U prostoriji se već evocira pravi osjećaj – pri nježnom svjetlu je prostorija okružena  nježnim nijansama bijele, ružičaste i sive.

 
 

Ekologija


Meke, mirisne flis tapete inspirirane prirodom i izrađene ekološkim metodama. Ova moderna flis tapeta u bijeloj, svijetlosivoj i pastelnoj menti oživljava tisuće cvjetova i izrađena je uglavnom od recikliranih materijala.


                  ... tapete od recikliranih materijala

 

Tapete za zid nude širok raspon materijala, uzoraka i boja. Ne samo praktične i perive vinilne tapete, već i luksuzne tekstilne tapete stječu sve više obožavatelja. Sve je samo stvar izbora i preferencija svakog pojedinca. Odaberite tapete za svoj dom koje će odražavati vaš pristup životu i učiniti vaše vrijeme s obitelji i prijateljima ugodnijim.


TAPETE

Blog za tapete

7 pogodnosti za Vas na Dekoracije.hr

1. Provjerena trgovina koja je 15 godina na tržištu

2. Mogućnost povratkarobe u roku od 14 dana

3. Garancija razmjene robe, povrat novca

4. Veliki izbor proizvoda (više od tisuću)

5. Kupovina bez registracije

6. Povoljne cijene

7. Brza isporuka


 pitanja  dieliti  otisak
© Insion 2024